Wat als de Aarde een paradijs is, zonder dat we ons dat realiseren? Met die vraag begint een prachtige documentaire over de Lofoten in Noorwegen.

Het is een van de mooiste wandelingen op deze planeet. Te voet, dwars door de Lofoten in Noorwegen. De Lofoten is een eilandengroep voor de kust van de provincie Nordland in het noorden van Noorwegen. De Lofoten bestaat uit een aantal eilanden. Dit zijn de bekendste: Røst, Værøy, Gimsøya, Moskenesøya, Vestvågøy, Austvågøy en Flakstadøya Enkele plaatsen op de Lofoten zijn Svolvær, Leknes, Vågan, Ramberg, Moskenes en Reine.

Bijna een uur lang volgt je Lina en Christian op hun tocht over de Lofoten. Geen gemakkelijke tocht want sommige delen van hun tocht zijn niet zonder risico. Ze nemen wel de tijd om ons rond te leiden en daarbij elk deel te filmen.

De documentaire begint met die ene vraag: Wat als de Aarde een paradijs is, zonder dat we ons dat realiseren? Ik kan die vraag hier beantwoorden, maar bekijk eerst deze video. En als je de tijd neemt, weet dan dat er een Engelse ondertiteling beschikbaar is. Heel veel plezier en welkom terug in ons paradijs!

Deze video is geproduceerd en gemonteerd door Christian Resenbro

Leave a Comment

Your email address will not be published.