Raphael Rogers, Kristin Gerhart en Paul Rennick gingen voor avontuur naar Alaska, maar zagen daar een enorme gletsjer smelten. Na een tocht over die gletsjer en een gesprek met Rick Brown, eigenaar van een adventure centre kwamen ze terug met een verontrustend verhaal.

‘Gletsjers – IJsmassa’s die gevormd worden uit sneeuw dat op land terecht komt’

Een gletsjer is een ijsmassa die gevormd wordt uit sneeuw dat op land terecht komt. Sneeuw vormt een gletsjer als de sneeuw lang genoeg blijft liggen en dik genoeg wordt om in ijs te veranderen. Kenmerkend voor gletsjers is dat ze bewegen onder hun eigen druk, als heel langzaam stromende rivieren.

De gletsjer die ze bezochten beweegt zich steeds sneller. Waar de gletsjer ooit honderden jaren over deed gebeurd nu in enkele maanden tijd. Hele dorpen moesten verhuizen, de natuur veranderde in een steeds sneller tempo en de hele omgeving wordt belaagd met overstromingen door het vrijgekomen water.

Het verhaal werd prachtig vastgelegd door Kirtin Gerhart en Raphael Rogers en is niet voor niets gekozen als ‘beste video van de maand’ door het Vimeo team.

In deze video is naast de prachtige beelden ook heel veel aandacht besteed aan het geluid.

Meer info over deze video:

Gemaakt door: Raphael Rogers, Kristin Gerhart, Paul Rennick
Hoofdrol: Rick Brown
Muziek: Luke Atencio – City of Dust

Email: info@weareaura.net
Hun website: weareaura.net

 

Geef een reactie