Casey Neistat heeft een lange tijd bijne elke dag een video blog (vlog) online gezet en daarmee een miljoenen publiek op Youtube opgebouwd.¬†Wie Casey Neistat van zijn video’s kent weet dat hij een geheel unieke stijl van storytelling heeft.

Storytelling; Het verhaal op een

De camera en de beeldkwaliteit is niet het belangrijkste voor een goede video. Een goed verhaal daartegen wel degelijk en dat is heel goed in de video’s te zien van Casey. Soms onscherp, dan weer scheef, maar hij zorgt altijd dat het geluid en vooral zijn stem op een niveau door zijn video’s heen klinkt. Als Casey begint te vertellen loopt dat in een stuk door zonder lange onderbrekingen, tenzij die een functie hebben in zijn verhaal. Zijn verhaal (het geluid van zijn stem) blijft door vrijwel de gehele video op een niveau en dat is heel prettig om naar te kijken en luisteren.

Beeld op twee

De beelden wisselen elkaar vaak snel af, maar staan in zijn verhalen op de tweede plaats. Hij gebruikt heel veel verschillende soorten camera’s. Alles mag, zolang het het zijn verhaal maar ondersteund. Ook B-Roll opnames spelen hierbij een zeer belangrijke rol en worden vaak met een GoPro, compact camera of drone gemaakt. In zijn studio maakt hij gebruik van meerdere vast opgestelde camera’s om animaties te maken. In New York maakt hij hele mooie timelapse opnames op hele bijzondere plekken met een DSLR. Alles wordt gebruikt om het verhaal zo compleet en afwisselend mogelijk te maken.

Muziek op drie

Muziek is in zijn verhalen een belangrijk onderdeel van zijn storytelling, maar het staat bij Casey Neistats verhalen op nummer drie. Casey maakt heel handig gebruik van muziek uit verschillende bronnen, knoopt alle stukjes aan elkaar en vult waar nodig zijn beelden aan met geluidseffecten. Vaak gebruikt hij een of twee stukken muziek in zijn video’s. Nummer een aan het begin en aan het eind, nummer twee als ‘lijm’ tussen de verschillende delen.

Meer van zijn video’s vind je op het Youtube kanaal van Casey Neistat.

Geef een reactie